Ky qytet me ka mesuar shpirtmadhësinë , dëshirën për punën, aftësinë për tu ripërterire duke ruajtur në të njëjten kohë traditen, identitetin dhe personalitetin.
Të mendosh për të ardhmen dhe për madheshtinë do të thotë ti japësh Durrësit një Ëaterfront të ri modern, te cilin e kemi quajtur Vija e kalter e qytetit , me një port turistik i cili do ta transformojë qytetin në një qëndër të rëndësishme në të gjithë Rajonin e mesdheut, me hapesira te reja publike si sheshi Liria ,me plazhe te reja publike në zona me elitare si ajo  e Currilave .
Vetëm atëhere qyteti yne do të jetë më tërheqës se kurrë.
Falë pasurive historike dhe natyrore , si dhe impenjimit për kulturën , Durrësi sot është në mënyrë të padiskutueshme qyteti turistik më I vizituar në Shqipëri, qyteti që të gjithë e duam më të bukur dhe vital .

Vangjush Dako
Kryetar i Bashkisë Durrës