Vija bregdetare e qytetit të Durrësit dhe Sheshi “Taulantia”, nga një zonë e amortizuar dhe me vend depozitime të shumta mbetjesh pranë detit, po shndërrohet në një park qendror, duke ofruar më  shumë hapësira publike jo vetëm për rreth 320,000 banorë të qytetit bregdetar, por edhe turistët.

Kryeministri Edi Rama dhe kryetarja e Bashkisë së Durrësit Valbona Sako kanë inspektuar punimet që po kryhen në shëtitoren Taulantia.

“Rreth 1 km vijë bregdetare, përfshinë sistemimin e rreth 30 mijë m2 sheshe dhe ndërtimin e  shkallareve deri në det. Projekti përfshinë dhe rreth 20 mijë m2 sipërfaqe te gjelbëruar, mbjelljen e  rreth 500 pemëve dhe rreth 6500 shkurreve dekorative, fusha sportive, kënde lojërash, parkim”, tha Dritan Agolli, drejtori i Fondit Shqiptar të Zhvillimit, realizuese e këtij investimi.

Aktualisht janë kryer punimet për mbrojtjen detare, ku përfshihet ndërtimi i murit në zonën 2 dhe shkallareve dhe trarëve b/a në zonën 1, si dhe mbushja me gurë në det në zonën 1 dhe 2. I gjithë sheshi qendror do të ketë në brendësi zona  për evente dhe një parkim i ri në shërbim të qendrës.