Kryebashkiaku i Durrësit Vangjush Dako ka marrë pjesë në Festën e Ullirit që tashmë është një traditë e bukur në Durrës. Ky aktivitet organizohet çdo vit nga shoqata Durrësi me mbështetjen e Bashkisë së Durrësit. Së bashku me kryebashkiakun Dako kanë qenë të pranishëm edhe disa personalitete që janë nderuar në këtë ditë me titujt nderi si dhe personalitete të tjerë të qytetit të Durrësit.

Në fillim ceremonia është zhvilluar në sallën e këshillit bashkiak të Durrësit ku qytetarë dhe personalitete të Durrësit janë përshëndetur nga kryebashkiaku Dako dhe personalitetet që kanë marrë titujt e nderit të cilët ishin këngëtari i njohur italian Mario Maglione dhe biznesmeni i njohur durrsak Artur Bujari. Në këtë ceremoni merrte pjesë edhe prefekti i Durrësit Roland Xhelilaj si dhe Vito Palmieri, kryetar i këshillit bashkiak të qytetit të Bitontos në Itali, qytet i cili është binjakëzuar me Durrësin.

Më pas kryebashkiaku Vangjush Dako ka mbjellë një fidan ulliri në lulishten pranë Bashkisë së Durrësit, një gjest simbolik për paqen dhe harmoninë në qytet. Festa e Ullirit është zhvilluar në sallën e pallatit të kulturës A.Moisiu ku të pranishmit kanë ndjekur ceremoninë e rastit teksa bashkia e qytetit bregdetar dhe shoqata “Durrësi” u dhanë titullin “Nderi i Qytetit” dhe “Fisnikëria e Qytetit” dy personaliteteve që kanë lënë gjurmë në profesionin e tyre.

Kryebashkiaku Vangjush Dako është ngjitur në skenë ku ka përshëndetur të gjithë qytetarët durrsakë me rastin e kësaj feste si dhe i ka dorëzuar titullin “Fisnikëria e Qytetit” këngëtarit italian Mario Maglione i cili deklaroi se në Durrës ndihej si në shtëpi të tij dhe se do të jetë gjithnjë një mik i durrsakëve dhe i të gjithë shqiptarëve, si dhe titullin “Nderi i Qytetit” biznesmenit durrsak Artur Bujari i cili pas falenderimeve të rastit deklaroi se do të punojë gjithnjë me synim edhe punësimin e sa më shumë qytetarëve të Durrësit në bizneset e tij.

Mario Maglione ka lindur në Napoli - Mergellina, një vend gjithmonë që mbahet mend duke përjetësuar me tij imazhi poetik, në vargjet e këngëve më të famshme napolitane. Dhe eshte Merxhellina e peshkatareve në te cilën Mario ndihet më i lidhur. Që i vogel spikat talenti i tij, duke dhënë provat e para në teatër dhe manastir. Prifterinjte françeskanë e çmojnë talentin e tij dhe e ndihmojnë në hapat e para në teatrin e konvenjos.

Kryen studimet duke u specializuar për muziken klasike napolitane. Luan ne komedinë e tij të parë Masaniello, shkruar nga Elvio Porta dhe regjisor Armando Pulieze. Japonia, Hungaria, Anglia, Gjermania, Emiratet e Bashkuara Arabe, Zvicra Australia, Holanda, Kanadaja dhe Argjentina janë shtetet ku Mario Malione promovon cilesitë dhe aftësitë e tij vokale, por edhe folklorin e gjallë dhe të pashuar të trevës së tij Napolit.

Duke kaluar me sukeses provën e talentit të tij, kritikës dhe të publikut gjithnjë të zjarrtë për interpretimet e tij të ndjera ku ka arritur edhe një vend të tretë në një nga edicionet e Sanremos, ai regjistroi dhe publikoi albume me këto interpretime: "Suonno", "shekullin e njëzet-napolitan", "Mario triko "," Scapricciando "," Kujtimet e Napolit "," Napoli Dolceamare, "Napoli dhe ne këngë," Napoli in smoking,, në kitarë dhe zë. ... dhe përmbledhje të ndryshme me këngë të spikatura napolitane. Këngë klasike napolitane janë interpretuar me shume dashuri dhe aftësi.

Paraqitjet e shumta televizive kanë qenë në "Maurizio Costanza Shoë", gjatë së cilës Costanzo, e vleresoi dhe shprehu admirimin e tij për interpretimin e tij të jashtëzakonshëm. Investime të rëndësishme ne karrieren e tij janë padyshim ato që kanë ndodhur brenda një "mami Rai": "Domenica In" (Rai Uno); Napoli para dhe pas (Rai Uno) "Përshëndetje Ëeekend" (Rai), "Radio edhe unë" (Rai 2), "Great Age" (Rai Tre); dhe përsëri: për Channel 5, "7 skenarë për vitin 2000", "Happy Birthday" dhe "Flying Carpet".

Mund të themi se njohja më e madhe për aftësitë e jashtëzakonshme teknike dhe artistike të Mario Maglione, vjen nga një kantaautor i famshëm Roberto Murolo. Murolo ka deklaruar në mënyrë specifike se popullariteti merituar i Marios, është rezultat i kombinuar per rrugën e tij origjinale dhe unike për të "komunikuar", e mbështetur fort nga një përvojë dhe teknike e me zë të fuqishëm dhe harmonike, të bindur se atij mund ti besojë të ardhmen e këngës napolitane. Murolo ka deklaruar gjithashtu se Mario Malione është në gjendje të ofrojë në menyre te shkathët dhe moderne, cilësinë dhe bukurine e pastër te traditës se muzikës klasike napolitane.

Biznesmeni Artur Bujari është një nga biznesmenët e suksesshëm durrsakë. Që nga viti 1994, ai e lidhi jetën e tij me biznesin duke krijuar të famshmen kompani Buna shpk, e kthyer tashmë në lider në treg për prodhimin e mobiljeve, dyshekëve cilësorë si dhe eksorton çanta letre të llojeve të ndryshme. Artur Bujari inkuadrohet me të drejtë në sfondin aktiv të biznesit durrsak, duke treguar aftësi drejtimi dhe manaxhimi, organizimi dhe orjentimit drejt treguesve më të avancuar të ekonomisë së tregut.

Pas kthimit si emigrant nga Italia, Arturi erdhi në vendlindje me ide dhe projekte të reja. Krijohet në fillim firma Miqësia, e më tej Albitalfleks, për tu finalizuar me kompaninë tashmë prestigjioze Buna shpk, me të vetmin administrator Artur Bujari. Është vendi të theksohet ndryshim i profilit të kompanisë, nga tregtuese në prodhuese ku rroket angazhimi i mëse 100 punëtorëve dhe i një personeli kualifikues dhe manaxhues. Mobilieri Buna që nga themelimi i saj, drejton prodhimin në industrinë e mobilimit në një zonë industriale prej 6000 m2 të pajisur me një teknologji moderne. Mobilimi i sallës së parlamentit shqiptar është bërë pikërisht nga Buna shpk. Po kështu edhe mjaft mjedise në Qendrën spitalore universitare të Tiranës dhe të një sërë institucionesh mbajnë firmën e kësaj kompanie konkuruese.

Në periferi të Durrësit ka nisur të zbatohet projekti i ri, një ferme komplekse, apo thënë ndryshe agroturizëm. Kombinohen së bashku rritja e kafshëve, kultivimi i rrushit, I zarzavateve në serra, qendër relaksi, restorant, hoteli etj. Sipas Bujarit është marrë përvojë nga Izralei, shtet të cilin ai e ka vizituar me shumë kujdes dhe vëmendje dhe që është shembull në botë për këtë profil investimi.

Pjesëmarrësit e shumtë që mbushnin sallën në këtë ceremoni kanë ndjekur më pas koncertin artistik të organizuar me këtë rast. Festa e Ullirit është një festë tradicionale e qytetit të Durrësit ku midis të tjerash nderohen edhe shumë personalitete vendas dhe të huaj që kanë kontribuar dhe kontribojnë në dobi të qytetit dhe qytetarëve të Durrësit.